ana sayfa english
 
Kesintisiz Güç Kaynağı   Monofaze Girişli - Monofaze Çıkışlı UPS

Monofaze Girişli - Monofaze Çıkışlı UPS

ISO14001
ISO9001
CE
Made in Turkey

7,5 kVA UPS - 10 kVA UPS - 15 kVA UPS - 20 kVA UPS
UPSon-11M Serisi Monofaze Girişli - Monofaze Çıkışlı Kesintisiz Güç Kaynakları, PWM, IGBT ve On-Line teknolojisi ile üretilmiş, sinüs dalga çıkışı veren, mikroişlemci kontrollü, statik By-Pass'lı ve gelişmiş haberleşme seçenekleri ile donatılmış 1 faz giriş 1 faz çıkışlı cihazlardır.
i_orange_2arrow Mikroişlemci Kontrollü Çift Çevrim (AC/DC - DC/AC) On-Line UPS Teknolojisi
i_orange_2arrow Gerçek Sinüsoidal Çıkış Gerilim Dalga Şekli
i_orange_2arrow IGBT ve IPM Teknolojisi ile Yüksek Verim
i_orange_2arrow Galvanik İzolasyon (Çıkış Transformatörlü)
i_orange_2arrow Aşırı Yük veya Kesintisiz Güç Kaynağı Arızası Durumunda Kesintisiz Statik By-Pass
i_orange_2arrow Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK)'nı Şebekeden ve Yükten İzole Eden Bakım By-Pass Şalteri
i_orange_2arrow 2 Satır 16 Karakter LCD Ekran Aracılığı ile Giriş, Çıkış, Akü, Yük, Alarm ve Çalışma Durumu Bilgileri
i_orange_2arrow Geçmişe Ait 200 Adet Arıza ve Alarm Bilgisini tarih/saat bilgisi ile birlikte Kaydedebilme, izleyebilme.
i_orange_2arrow Şebeke Voltajının olmadığı zamanlarda bile UPS i aküden çalıştırabilme ( Cold Start ).
i_orange_2arrow UPS arıza ve çalışma durumundaki değişiklikleri e-posta yoluyla bildirebilme.
i_orange_2arrow RS232/485 Protokolü ile Bilgisayar Tarafından İzleme ve Kontrol
i_orange_2arrow SNMP Modülü ile Internet Üzerinden İzleme ve Kontrol (Opsiyonel)
i_orange_2arrow %100 Yerli Tasarım ve Üretim
i_orange_2arrow Genel Özelliklerde İsteğe Bağlı Değişiklikler
i_orange_2arrow Uzaktan İzleme Paneli ile İzleme ve Kontrol (Opsiyonel)
i_orange_2arrow 2 YIL Kuru Tip Aküler dahil, Tam Garanti,
i_orange_2arrow 10 Yıl Yedek parça Garantisi,
i_orange_2arrow İstanbul için 1-4 saat, istanbul dışı için 4-24 saat servis garantisi,

pdf
UPS Katalog

IGBT VE PWM TEKNOLOJİSİ
Eviricide yari iletken teknolojisinin ürünü olan IGBT kullanılmaktadır. IGBT teknolojisi ve PWM (Darbe Genlik Modülasyonu) teknolojisi sayesinde evirici verimi ile işlevselliği maksimum düzeyde arttırılmıştır ve doğrusal olmayan yüklerin sorunsuz bir şekilde beslenmesi sağlanmıştır.

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ

Kesintisiz Güç Kaynağı’nın çalışması ve korunması için gerekli tüm ölçüm, kumanda, panel fonksiyonları, uzaktan izleme, haberleşme, kalibrasyon işlemleri ve otomatik akü testi mikroişlemci ile yapılmaktadır.

Ayrıca senkronizasyon işleminin daha kararlı ve güvenilir olarak yapılması için evirici ünitesinde de mikroişlemci kullanılmaktadır. Böylelikle Kesintisiz Güç Kaynağı'nın giriş frekansındaki düzensizliklerden en az etkilenir hale getirilmiştir ve jeneratörle uyum içinde çalışması sağlanabilmiştir.

LCD ÖN PANEL

Mikroişlemci kontrollü arabirim sayesinde ön panelde cihazın çalışma durumu, cihazdaki giriş-çıkış değerleri (gerilim, akım, frekans) akü gerilimi, yüklenme oranı ve By-Pass gerilimleri gibi parametreler okunabilmekte ve kalibre edilebilmektedir. Ayrıca ön panelden Kesintisiz Güç Kaynağı’na ait uyarı ve alarmlar alınabilmekte ve geçmişe ait hata bilgilerine ulaşılabilmektedir.

acdc panel

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAĞI’NIN UZAKTAN İZLENMESİ VE KUMANDASI

Kesintisiz Güç Kaynağı sistemi RS-232 protokolü ile firma tarafından temin edilecek bir yazılım aracılığıyla bilgisayar üzerinden izlenebilir, SNMP modülü ile de bir bilgisayara gerek olmadan LAN veya WAN üzerinden TCP/IP protokolü aracılığıyla uzaktan izlenebilir ve kumanda edilebilir. KGK'nın ön panel fonksiyonları RS-232 veya RS-485 protokolü kullanılarak uzaktan izleme paneli ile izlenebilmeli ve kumanda edilebilmektedir.

GALVANİK İZOLASYON TRAFOSU

İzole çıkış trafosu, galvanik izolasyon sağlar. Çıkış trafosu olmayan bir KGK'nda herhangi bir sebeple evirici katında kullanılan IGBT'lerde bir kısadevre olduğunda Kesintisiz Güç Kaynağı’nın beslediği kritik yükler yüksek DC gerilim ile karşı karşıya kalır ve onarılması güç arızalar oluşabilir.

Ayrıca galvanik izolasyon trafosu girişte olabilecek faz, nötr, hatlarındaki gerilim sıçramaları, elektriksel gürültü vs. gibi problemleri çıkışa yansıtmamasıdır. Örneğin bir yıldırım düşmesi sonucu oluşan ve hat boyunca ilerleyen elektriksel parazitler izolasyon trafosundan geçemeyeceği için yüke zarar veremeyecektir. Bu nedenle Kesintisiz Güç Kaynağı’nın çıkışında galvanik izolasyon trafosu kullanılması beslediği sistemler açısından daha güvenilir olacaktır.

DOĞRULTUCU VE AKÜ ŞARJ BİRİMİ

Doğrultucu bir fazlı, tam dalga kontrolsüz köprü doğrultucu ile yapılmaktadır. Şebeke gerilimi bu doğrultucu ile DC gerilime çevrilmekte ve kontrolsüz doğrultucunun başlangıç akımının sınırlandırılması amacı ile her ilk çalışmada soft-start (yumuşak kalkış) özelliği mevcuttur. Doğrultucu gücü evirici bölümünü sürekli besleyecek kapasitededir ve KGK'na aşırı yüklendiği süreler boyunca da sorunsuz çalışabilmektedir.

Akü şarj ünitesi doğrultucudan bağımsız ayrı bir ünitedir. Akü şarj ünitesinin gerilimi akü sayısına göre tespit edilmiş sabit ve kararlı bir genliktedir. Akü şarj akımı akü kapasitesine göre uygun değerde sınırlandırılmıştır.

DİNAMİK CEVAP

Kesintisiz Güç Kaynağı çıkışına bağlı yüklerin KGK kapasitesinin %100’ü ve %0’ı arası değişimlerinde Kesintisiz Güç Kaynağı çıkış gerilim değişimi %5’in altındadır.

TOPARLANMA ZAMANI

Dinamik yük değişimlerinde KGK çıkış geriliminin %1’lik sınırlar içerisine giriş süresi 40 milisaniyenin altıdadır.

STATİK TRANSFER

Statik By-Pass ünitesinde statik AC anahtarlar olarak SCR’ler kullanılmıştır ve KGK çıkışına evirici gerilimi veya By-Pass gerilimi sürekli bu statik AC anahtarlar üzerinden aktarılmaktadır. Bu sayede eviricinin aşırı yüklenmesi veya arızalanması durumunda Kesintisiz Güç Kaynağı'nın çıkış geriliminin kesilmemesi için statik By-Pass devresi ile yedek AC gerilim kaynağından Kesintisiz Güç Kaynağı'nın çıkışına gerilim kesintisiz aktarılır.

MEKANİK TRANSFER

Herhangi bir arıza veya bakımda Kesintisiz Güç Kaynağı çıkışına bağlı kritik yükleri şebeke hattına aktarılabilir.

AŞIRI YÜK KAPASİTESİ VE KISA DEVRE KORUMASI

Kullanılan güç elemanlarının değerleri Kesintisiz Güç Kaynağı 'nın çıkışının akım kapasitesinin %200’ü kadar akımı taşıyabilecek değerde seçilmiştir. Eviricide kullanılan IGBT’ler aşırı yük ve kısa devreye karşı elektronik olarak korunmaktadır. Ayrıca evirici güç yarı iletkenleri hızlı sigortalarla korunmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir güç yarı iletkeninin kaybı zincirleme arızalara yol açmamaktadır.

  Ürünler

visa

UPS Modelleri

icon_table 7,5 kVA UPS
icon_table 10 kVA UPS
icon_table 15 kVA UPS
spc

Ana Sayfa |  Kesintisiz Güç Kaynağı |  Kuru Akü |  Jel Akü

Voltaj Regülatörü |  Akü Şarj Redresörü |  İzolasyon Trafosu

Hakkımızda  |   Site Haritası  |   İletişim

AC/DC Elektronik Sist. San. ve Tic. Ltd. Sti.

Tel : 0212 320 20 07-08   -   info@acdc.com.tr

spc20 yıl tecrübe

enaltlogolar