acdc logo english
 
AC/DC  iorange2arrow Kesintisiz Güç Kaynaðý   iorange2arrow Teknik Servis   iorange2arrow Bilgi Merkezi

KESÝNTÝSÝZ GÜÇ KAYNAKLARININ ÇALIÞMA ÝLKESÝ

Kritik yükleri kesintisiz beslemesinin yaný sýra gerilimin efektif deðer, frekans ve dalga þekli gibi tipik büyüklüklerini, þebekenin saðlayamayacaðý doðrulukta veren Kesintisiz Güç Kaynaðý sistemi þebekeden çektiði AC gerilimi önce bir doðrultucu üzerinden DC gerilime dönüþtürür. Doðrultucu (redresör) hem yüke gerekli biçimde enerji saðlayan eviriciyi besler, hem de ara devrede yer alan akü grubunu þarj eder.

Eviricinin (Invertör) görevi, saðlanan DC enerjiden, istenen standart efektif deðerde ve frekansta, AC dalga þeklini üretmektir. Doðrultucu çýkýþý nominal DC deðerde tutulur, yük evirici üzerinden beslenir. Þebeke geriliminin sýnýr deðerlerinin dýþýna çýkmasý veya kesilmesi durumunda doðrultucu çalýþmaz. Evirici akümülatörden çektiði DC enerjisi ile yükü kesintisiz olarak istenen deðerde beslemeye devam eder.

kgk nasýl çalýþýr

Þekil-1 KGK Blok Þemasý

Þekilden de görüleceði üzere yük hiçbir zaman enerjisiz kalmaz. Akü grubunun depoladýðý enerji sýnýrlý olduðundan kesinti uzun süre devam ederse doðrultucunun yedek bir motor jeneratör grubu tarafýndan beslenmesinde yarar vardýr.

Kontrol elektroniði ünitesi, þebeke, doðrultucu, akü ve eviriciyi sürekli olarak denetleyerek bu birimlerin uyum içinde çalýþmasýný saðlar.

spc

Ana Sayfa   |   UPS   |   Kuru Akü   |   Regülatör   |   Site Haritasý   |   Ýletiþim

spc

AC/DC Elektronik Sist. San. ve Tic. Ltd. Sti.

Tel : 0212 320 20 07   -   info@acdc.com.tr

spc20 yýl tecrübe

facebook        twitter        whatsapp

enaltlogolar